Veelgestelde vragen

 

Hoeveel kost een film?

  • Deze vraag is net zo makkelijk te beantwoorden als hoeveel kost een huis, als je maar weet wat voor huis, voor wie, etc. Je kan een web-promo maken voor de prijs van een speelfilm en andersom. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor een prijsindicatie. Ieder budget kan bediend worden.

Wordt het niet al heel snel een grotere en duurdere productie?

  • Veel van onze producties kunnen door één man worden geproduceerd omdat wij daarvoor de kennis en de ervaring hebben. De productiemiddelen als de camera’s, geluidsopname-apperatuur, belichting en grip (camera verplaatsingsmiddelen) zijn daarop afgestemd. Als meerdere mensen nodig zijn is dat meestal niet voor langere tijd.

Kan een richtprijs per minuut gegeven worden?

  • Helaas niet. Op één locatie een speech filmen van anderhalf uur is veel goedkoper dan een promotie film maken van één minuut. Er zijn bedrijven die per minuut rekenen, misschien zijn er ook bouwbedrijven die een huis verkopen per strekkende meter, maar maatwerk is anders.
Kan ik als liefdadigheidsinstelling zelf een aanvraag voor een gratis film indienen?
  • Om een te grote stroom van aanvragen tegen te gaan stellen we als voorwaarde dat een bedrijf, dat zich als sponsor heeft verbonden aan de instelling, de aanvraag kan indienen. Iedereen kan zichzelf tenslotte een goed doelen noemen. Ook hopen we op deze wijze een toegewijde aanvrager aan te trekken die zelf immers ook bereidt is een inspanning te leveren. Sportclubs zijn bijvoorbaat uitgesloten.

Mag ik als figurant in GTST of Het huis Anubis?

  • Deze vraag is gek genoeg verreweg de meest gestelde vraag vanwege mijn “roemrijke” verleden. Van mij mag het, maar ik ga daar helaas niet over. Op de eerste plaats regisseer ik ze al een tijdje niet meer en bij soaps gaat daar de producent over en niet de regisseur. De producent besteedt het uit aan een figuranten/casting bureau.

Waarom heten jullie tegenwoordig TailorMade Visions in plaats van TailorMade Films?

  • Omdat TailorMade meer doet dan alleen films maken. Het gaat niet zozeer om films of foto’s, maar om de manier van kijken. De naam TailorMade Films zal voorbehouden blijven aan onze dramaproducties.